E ti de quen vés sendo??

Chámome Tareixa e desfruto cociñando e tecendo.
A cociña aprendina de todas as mulleres (e algún home) coas que medrei: avoas, avó, tías, padriño,veciñas e compañeirxs de piso.
Aprendín a calcetar da miña avoa, ao longo desas tardes no hospital coidando a unha da outra.
Miña tía Elena tentou ensinarme a ganchillar hai moitos anos, pero como son zurda e collo o ganchillo coa esquerda poñíase super nerviosa e non era quen de ensinarme, así que non aprendín ata hai relativamente pouco (xuño do 2012) vendo videos do youtube e pensando como pasar eses movementos á man "sinistra"...e desde esa non parei de ganchillar!!!

9 feb. 2013

Flores de entroido

  Ainda que as flores son parte das sobremesas típicas do entroido na Galiza, non son tan populares como as filloas ou as orellas. Moita xente me ten dito que só as ve nas vitrinas dalgunhas pastelerías pero que nunca as probaron. Comparto con vós a receita por se non vos apetece pagar por elas na pastelería (1 euro a unidade, pero de que van??).
  Non son difíciles de facer, só compre ter un pouco de paciencia para que o ferro queza ben de cada vez. Eu para apurar un pouco máis uso dous ferros.


INGREDIENTES (para unhas 30 flores)
  • 4 ovos
  • 280gr de fariña
  • 1 vaso de leite
  • Media taciña de aceite
  • Media taciña de anís
  • Azúcar glass e canela en pó
  • Aceite de xirasol para fritir.


  PREPARACIÓN:
  Batimos os ovos e lle engadimos a fariña aos poucos, farase unha pasta moi espesa (case parece masa), cando esté ben mesturada engadimos o aceite, o anís e o leite.

  Poñemos abundante aceite de xirasol nunha tixola grande e metemos o ferro especial para as flores. Esperamos a que queza bastante e o mergullamos na pasta, saberemos que o ferro ten a temperatura axeitada cando ao metelo na pasta escoitemos unha especie de shhhhh (como cando queimamos algo). Moito coidado aquí, só se mete o ferro ata a metade, se o mergullamos de todo a pasta fritirase arredor de todo o ferro (a modo de camisa) e non seremos quen de despegala despois. 

  Coa pasta pegada ao molde, pasámolo á tixola e seguimos suxeitándolo sen que toque o fondo da mesma. Sairán moitas burbullas polo centro da flor, cando estas baixen será o momento de despegar a flor con un garfo e deixar que se siga facendo por ese lado. Deixamos o ferro dentro da tixola para que colla temperatura para facer a seguinte flor. Dámoslle a volta á flor para que se doure polo outro lado e colocámola nunha fonte con papel absorbente (despois pasarémola a outra fonte e polvillaremos azúcar glass e canela por encima). Repetimos ata acabar a pasta.
Animádevos a facelas que saen super ricas!!! Se tedes algunha dúbida preguntade e se as facedes mandádeme foto ao facebook, por favor!!

2 comentarios:

  1. Q receita tan completiña e q ben explicada!! A ver si me animo a probar ;))

    ResponderEliminar